Мобилно приложение позволява виртуални разходки в Забранения град

Мобилно приложение - Забранения град в КитайЗнаете ли, че вече е възможно да посетите Забранения град в Пекин, без да се налага да пътувате дотам? Единственото, което трябва да направите е да изтеглите мобилно приложение. С него ще можете да правите виртуални разходки в Забранения град и да разгледате над 400 000 дигитализирани артефакта.

За около 500 години коридорите на императорския дворец бяха позволени само за членове на семейството. Забраненият град отваря врати едва преди около 100 години, а днес вече всички потребители на смартфон могат спокойно да го разгледат, благодарение на модерните технологии.

Освен това, потребителите на приложението могат да „строят“ виртуални градове с традиционна китайска архитектура, да изпълняват мисии, да четат, споделят и публикуват статии за музея и други аспекти от традиционната китайски култура.

Според директора на Института по дигитализация към музея на Двореца:

„Технологиите се променят с всеки изминал ден. Те могат да ни помогнат да станем по-ефективни. В същото време са и голямо предизвикателство, тъй като новото оборудване прави досегашните ни методи морално остарели.“

Китай има дълга история. Но светът не разбира напълно китайската култура и китайския народ. Искаме да използваме интернет, за да променим това.“

През април 2017г. от музея обявиха, че са намерили нови 55 00 артефакта. Един по един, хиляди от обектите биват фотографирани. Някои са дигитализирани и с помощта на 3D технология.

Кураторите на музея се надяват, че дигиталните данни ще помогнат на изследователите да добият по-ясна представа за това какъв е бил животът по времето на императорите.

Всички приложения на музея можете да изтеглите оттук: http://en.dpm.org.cn/multimedia/applications/.

Източник: https://america.cgtn.com/2017/07/20/social-network-app-provides-digital-tours-of-beijings-imperial-palace.