Музеите и театрите обявиха вход свободен за всички деца

Музеите и театрите обявиха свободен вход за всички децаМинистърът на културата Вежди Рашидов, председателят на Комисията по културата и медиите в 43-то НС Полина Карастоянова, председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева и главният редактор на в. "Стандарт" Славка Бозукова се договориха музеите и театрите в страната да обявят вход свободен за всички деца (и придружаващите ги преподаватели).

По време на лятната ваканция те ще могат да видят безплатно реставрирани експонати от кампанията на в. „Стандарт” – „Чудесата на България”.

По време на работната среща, провела се в сградата на Министерството на културата, бяха обсъдени и идеи за коопериране между образователната система и държавните културни институции.

През следващите няколко дни участниците в срещата ще разговарят с Националното сдружение на българските музеи, с представители на Националното сдружение на общините, с Българската асоциация на работодателите в областта на културата, със синдикатите и с представители на неправителствения сектор, които също да вземат участие в развитието на идеята децата и подрастващите да получават пълноценен достъп до родните културни артефакти. А след края на лятото е планирано провеждане на национален форум.

Към момента, децата могат да посещават безплатно Националния исторически музей, Археологическия музей в София и Квадрат 500.