Museum of Digital Art

През януари 2016г. в Цюрих, Швейцария ще отвори врати първият едновременно физически и виртуален музей – Museum of Digital Art (MuDA). Инициативата за създаването на музея е на неправителствената организация Digital Arts Association.

В MuDA се предвижда да се организират по три изложби годишно, всяка с продължителност 3-4 месеца. За всяка изложба ще бъде изработван и дигитален каталог. Във времето между изложбите ще се провеждат уъркшопове, панелни дискусии и беседи на тема дигитални технологии и общество.

Финансиране на MuDA се осъществява посредством платформата за финансиране KickStarter.

Уеб сайтът на MuDA e виртуалният еквивалент на музея. Той ще съдържа информация за интерактивни колекции и доклади относно дейността на артисти, изложби и произведения на изкуството от всички точки на света.

Относно инициаторите

Museum of Digital Art е проект на Digital Arts Association (DAA) - неправителствена организация със седалище в Цюрих, създадена с цел популяризиране на дигиталното изкуство. Сред целите на организацията можем да отбележим следните:

DAA е основана от Каролин Хирт и Кристиан Етер – специалисти с богат предишен опит в организирането на изложби в Азия и Европа. Двамата участват и в независими и експериментални дигитални проекти.


Източник: https://translate.google.com/#en/bg/Operate%20in%20a%20lean%20and%20sustainable%20way

 

Поискайте Демонстрация