Какво е CyArk 500 Annual Summit?

CyArk 500 Annual SummitCyArk 500 Annual Summit е събитие от международен характер, което цели да подпомогне целите на CyArk 500 Challenge – инициатива за дигитализация на 500 културно-исторически места в рамките на 5 години. Всяка година събитието се провежда на различно място. През 2015г. домакин ще е германската столица – Берлин.

В отговор на скорошните естествени и умишлени разрушения на културно-исторически обекти в различни точки на света, темата на тазгодишното издание на CyArk 500 Annual Summit е „Resilience through Innovation: Countering escalating threats to our cultural heritage by rethinking preservation through digital technology”.

Сред дискутираните теми ще бъдат тези за нуждите на културно-историческото наследство, нуждите на музеите по света и начините, по които културно-историческото наследство бива управлявано.

На събитието ще присъстват представители на Германия, Италия, Япония, Мексико, Канада, Ирак, Пакистан, Кения, Тайланд, както и членове на CyArk 500 Advisory Council.

CyArk 500 Annual Summit събира на едно място световни лидери, за да подкрепи идеята за създаване и развитие на модерни решения за запазване на културното наследство.

Вижте пълната програма на събитието и списък с лекторите, а ако желаете да вземете участие, можете да се регистрирате на cyark500.org.

За повече информация, можете да се свържете с организатора на събитието на следния имейл адрес: Makenna.murray@cyark.org.

 

Източник: http://www.digitalmeetsculture.net/article/announcing-the-2015-cyark-500-annual-summit/.

Поискайте Демонстрация