Инструменти за каталогизиране

Инструменти за каталогизиранеЗа реализирането на една каталожна система  (catalogue system)е необходим и определен набор от инструменти. Най-общо те могат да бъдат разделени на портативни и дигитални.

Към първата категория се отнасят работното пространство и някои подръчни средства.

Помещението, в което се работи не трябва да е силно осветено, за да не се повредят ценните артефакти. Трябва да е и добре обезопасено, тъй като понякога ще се налага те да бъдат оставяни без наблюдение.

Важно е да се осигурят и качествени инструменти (моливи, гумички, папки, линийки, рулетки, ръкавици), като е препоръчително те да бъдат добре подредени и на удобно разстояние.


Основно дигитално средство е компютърът. Когато настъпи моментът да определяте техническите му характеристики, имайте предвид следните неща:

Обмисляйки предварително тези неща, вие ще спестите много време и пари. Освен това ще получите и една добре работеща система, снабдена с качественa каталожна информация.

 

Ако проявявате интерес или ако работата ви изисква дигитализация на движими и недвижими ценности, можете да се свържете с нашия екип. НИТ – Нови Интернет Технологии ЕООД предлага уникална за България софтуерна платформа, подходяща за каталогизиране и дигитално съхранение и представяне на колекции от всякакъв размер и вид!